top of page
Nimet%C3%B6n%20suunn_edited.jpg

TUNNEKESKEISEN PARITERAPIAN TEORIA JA TUTKIMUS

Rakkaussuhde ei ole enää mysteeri

Tunnekeskeinen pariterapia perustuu vahvasti kiintymyssuhdeteoriaan ja on maailman eniten tutkittu ja tuloksellisin pariterapiamuoto.

https://iceeft.com/eft-research-2/

Tunnekeskeinen pariterapian on kehittänyt kanadalainen Susan Johnson 80-luvulta lähtien. Johnson oli kiinnostunut ymmärtämään toistuvien ja samankaltaisten riitojen logiikkaa ja sitä, mitkä tekijät erottivat parit joiden parisuhde parani verrattuna heihin, joilla vaikeudet jatkuivat. Johnson tutki tätä analysoimalla lukemattomia videoituja pariterapiaistuntoja. Hän löysi selkeät universaalit logiikat suhteen dynamiikkaan, joiden avulla voimme tänä päivänä ymmärtää sitä mitä suhteessa tapahtuu ja korjata sitä. 

Tunnekeskeisen terapian erityispiirteitä on se, että parisuhteen ongelmien ratkaisu ei keskity sopimusten tekoon tai riitojen sovitteluun, vaan muutoksessa pureudutaan riidan alla oleviin tekijöihin, tunteisiin. Kun löydämme ja tunnistamme tunnesuhteen katkoksen, on sen korjaaminen mahdollista. Muutoksen olennainen tekijä on kokemuksellisuus. Tunnesuhde ei voi muuttua vain puheen tasolla. 

Tunnekeskeisellä pariterapeutilla on selkeä käsitys mitä ollaan tekemässä ja mihin hän on asiakaspariaan kuljettamassa.

Tunnekeskeisen pariterapian pääorganisaatio on Kanadassa www.iceeft.org  ja

Suomen yhdistys kokoaa maamme tunnekeskeiset asiantuntijat yhteen. www. tunnekeskeinenpariterapiayhdistys.fi 

bottom of page