top of page
My favorite Momy moments.png

TUNNEKESKEINEN PARITERAPIA

Mahdollisuus korjata ja rakentaa

Tunnekeskeinen pariterapia alkaa siitä, kun molemmat haluatte lähteä työskentelmään suhteen eteen. Tilanteet terapiaan tullessa ovat hyvin erilaisia. Toiset parit tulevat ennalta ehkäisevässä mielessä ja toiset kipeässä ja jumiin menneessä tilanteessa. 

Terapiasuhde perustuu luottamukseen ja ihmisyyden kunnioittamiseen. Työskentelyssä ei koskaan etsitä syyllisiä. Asiakkaana voitte luottaa siihen, että kipeätkin asiat voidaan nähdä inhimillisinä ja ymmärryksen kautta luodaan mahdollisuus korjaamiseen. 


Terapiaprosessin turvallisuus perustuu myös työskentelyyn sitoutumiseen. Prosessin kestoa ei voi etukäteen ennustaa,
mutta yleensä on hyvä ajatella aluksi puolen vuoden viikoittaista sitoutumista.

Onneksi meillä on vuosikymmenten tutkimustyö käytettävissä. Sen vuoksi tunnekeskeisellä terapeutilla on aina käsitys, mihin hän on pariaan kuljettamassa. Voimme tietää suuntaviivat sen perusteella, mitä tiedämme inhimillisistä tarpeista, ja miten ihminen reagoi, kun tarpeet eivät ole tyydyttyneet. Tarpeista ensisijainen on turvallisuus. Rakkaussuhteessa turvallisuuden puuttuminen on ydinsyy erilaisiin ongelmiin, kuten esimerkiksi riitoihin, etääntymiseen ja seksuaalisuuden haasteisiin. 

Terapia etenee tietyin askelein, tietenkin aina yksilöllisesti jokaisen asiakkaan tilanteesta käsin. Terapian ensimmäinen vaihe on tunnistaa, mitä meidän vuorovaikutuskehällämme tapahtuu. Kysymyksessä ei koskaan ole syyllisen etsiminen, vaan ymmärryksen. Parit oppivat matkallaan tunnistamaan laukaisevat tekijät ja pysäyttämään suhteen kannalta tuhoisan kierteen. Ymmärrys itseä ja toista kohtaan kasvaa, ja sitä kautta myös myötätunto voi lisääntyä. Kun tilanne on riittävän turvallinen, voimme siirtyä seuraavaan vaiheeseen, tunnesuhteen syventämiseen. 

Tunnesuhteen syventäminen mahdollistaa aidon ja turvallisen rakkauden. Kumpikin puoliso voi alkaa ymmärtämään omia arkoja paikkoja ja pelkoja lempeämmin ja rohkeammin. Näin omien tarpeiden ilmaiseminen
selkein signaalein mahdollistuu, ja toisen on niitä helpompi kuulla ja vastata tarpeisiin. 

Tunnekeskeinenä terapeuttina en koskaan jätä asiakkaitani yksin. Kuljen teidän rinnallanne, auttaen ja normalisoiden kaikkea sitä, mitä tapahtuu. Vaikka pariterapia on toisinaan kivuliasta ja vaikeaa, on tärkeää voida luottaa, että juuri näissä kohdissa ohjaan teitä eteenpäin.

Terpiakäynnin hinta on 180€ /90min.

Paripsykoterapiaan on mahdollista hakea myös Kelan kuntoutuspsykoterapiatukea, jolloin Kela korvaa käynnistä 95,87€. 

Ohjeet kuntoutuspsykoterapian hakuun: https://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia-nain-haet

bottom of page